Detta forskningsprojekt, Connected Mental Health Care (ConnectMe), undersöker hur digitala vårdtjänster, såsom videomöten, påverkar arbetsmiljön för vårdpersonal som arbetar med psykisk ohälsa i Sverige. Under de senaste åren har användningen av digitala verktyg i vården ökat kraftigt, särskilt under och efter COVID-19-pandemin, vilket har skapat nya möjligheter men också utmaningar för vårdpersonalens arbetsvillkor.
Projektets syfte är att förstå hur dessa digitala vårdtjänster, särskilt videokonsultationer, påverkar psykologer och psykiatrikers arbetsmiljö, arbetsbelastning och upplevda stress. Forskningen kommer att genomföras med hjälp av bland annat intervjuer för att identifiera vilka faktorer som är avgörande för att dessa digitala verktyg ska vara effektiva och samtidigt stödja en hälsosam arbetsmiljö.
Genom att samla in erfarenheter från vårdpersonal kommer projektet att bidra till att utforma riktlinjer för hur framtida digitala vårdtjänster ska utformas och implementeras för att förbättra arbetsmiljön inom vården. Målet är att skapa en mer flexibel och hållbar arbetsmiljö som gynnar både vårdpersonal och patienter.
Om du väljer att delta i detta forskningsprojekt kommer du att bidra på följande sätt. Du deltar i en intervju som tar max 60 minuter. Intervjun kan genomföras antingen på plats i Uppsala eller Stockholm, digitalt via Zoom, eller över telefon. Under intervjun får du svara på frågor om dina erfarenheter av digitala vårdtjänster, som videokonsultationer, inom vården för psykisk ohälsa. Vi frågar om ämnen som arbetsbelastning, stress och hur digitala verktyg påverkar din arbetsmiljö.
Låter det intressant? Gör en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig och berättar mer och du kan välja att boka in en tid för intervju!
Här kan du ta del av den fullständiga forskningspersonsinformationen.